Witam ,
sprawa jest tego typu, na chwile obecna mam kabel GR-58 z miedziana żyłą i prawdopodobnie aluminiowym oplotem, tzn. bardzo skąpa ilość "drucików" w oplocie i aluminiowa folia.
Prawdopodobnie mam gdziś przetarty oplot, bo ni jak nie idzie ustawić SWR-a.
Choć ostatnio sprawdzałem kabel omomierzem i wychodziło, ze jest ok....
I nie mam pomysłu co ewentualnie dalej.
Szukam jakiegoś dobrego kabla antenowego, myślałem o RG-58 CU, albo RG-213....
Powiedzcie co myślicie w tej kwestii, chyba że zna ktos jakieś inne dobre kable.
Pozdrawiam
_________________ Pozdrawiam Lucas76
CB-Silesia, mobil Ruda Śląska
no to do mobila bedziesz mial ciezko wrucic rf10, rg213, h100 i podobne. rg58 tylko jakos nie z najtanszych i bedzie git...
w momencie gdy napisales o rg213 wykluczylem mobila przepraszam moja wina.
pochodne rg213 z prostej przyczyny sie nie nadaja do mobila, sa za grube i za twarde.. chyba ze masz tira, i antene w dziurce.. ;)
_________________ Pozdrawiam Paweł Katowice
161-CBS-018
161-CB-001
no to tez napisalem ze nie te najtansze przez co mozna zrozumiec nie w oplocie aluminiowym, co do ekranu w postaci folii moze byc troszke bardziej sztywny ale czy warto tego nie wiem, jesli masz zaklucenia z auta to pewnie warto ale tego nie wiesz czy zaklucenia nie wejda przez sama antene.
_________________ Pozdrawiam Paweł Katowice
161-CBS-018
161-CB-001
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum