Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Maj 2008 Posty: 307 Skąd: JO90JH
Wysłany: 2010-06-22, 09:33 CB/MW konwerter w radiu samochodowym
Konwerter umożliwia nasłuch pasma CB przy użyciu radioodbiornika samochodowego, na zakresie fal średnich MW, za pomocą konwencjonalnej anteny samochodowej.
Konwerter wyposażony jest w wyłącznik główny, służący do włączania/wyłączania nasłuchu CB oraz przełącznik czułości - niska/wysoka. Wyższa czułość konwertera zwiększa zasięg odbioru, jednocześnie może też zwiększyć poziom zakłóceń. Bardzo duże znaczenie na jakość odbioru ma długość masztu antenowego. Zaleca się stosowanie masztów o długości min. 70cm. Przetwornik działa oczywiście poprawnie również z masztami o długościach rzędu 35cm, jednak przy krótkich masztach czułość i jakość odbioru kanałów CB jest nieco niższa.
Nie jest to żadna reklama, konwerter można znaleźć na allegro.
Miał ktoś do czynienia z tym czymś?
Pomógł: 4 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Cze 2008 Posty: 755 Skąd: Ruda Śląska JO90KG
Wysłany: 2010-06-23, 08:36
a mnie sie w tym wszystkim podoba maszt antenowy a szczególnie gdy zapne sobie to cudo do auta by jadąc nasłuchiwać 19 kanału. Arturo a może chodziło o bat anteny? Nie odbieraj tego zaczepnie - chodzi mi o potwierdzenie.
_________________ dura lex, sed lex
Pozdrawiam
OsiRis
40zl to kosztuje ale po zobaczeniu filmiku jak to chodzi to nie ma rewelki i przyjemności bo nawet nie idzie pogadać a oto w tym wszystkim chodzi i z odbiorem kiepsko,to moja Opinia może jak ktoś to kupi i przetestuje to zmienię zdanie na ten temat ale narazie jestem na Nie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum